Hotel:

Uniek en praktisch design voor het hotel van de toekomst

Een nieuw hotel biedt goede perspectieven dankzij de groeiende economie en het aantal toeristen. Met name in Amsterdam neemt het aantal jaarlijkse bezoekers exponentieel toe. Maar door het toenemende aanbod van hotels en Tripadvisor reviews zijn gasten ook kritischer geworden. Als hotel professional is gasttevredenheid daarom belangrijker dan ooit. De basis van een goede hotelervaring begint uiteraard bij een goed ontworpen hotelkamer.

Een nieuw hotel moet een grote doelgroep aanspreken, zonder standaard en saai te zijn. U wilt nieuwe gasten aantrekken met een originele en persoonlijke inrichting, een eigen identiteit. Aangezien de inrichting van een hotel langer mee moet gaan dan een modegril, betekent dit dat uw ontwerp tijdloos moet zijn.

De brede Simon collectie kan dan ook bogen op meer dan 100 jaar ervaring met hotelinrichting. Deze unieke combinatie van techniek en Spaanse luxe is nu exclusief in Nederland verkrijgbaar via BI Select. Hoe kan de Simon ervaring u inspireren bij de inrichting van een unieke hotelkamer?

Sfeervolle verlichting

Aan verlichting wordt binnen hotelkamers vaak te weinig aandacht besteed. Terwijl het de belangrijkste manier is om alles uit de beschikbare ruimte te halen en van grote invloed is op comfort en sfeer. Een goede verlichting haalt in eerste instantie alles uit het natuurlijke licht. Een intuïtieve bediening van de zonwering is daarom van groot belang. Bijvoorbeeld met de drukknop uit de Simon 100 iO serie. Deze bevat druksensoren in twee ruime, afzonderlijke vlakken. U kunt de zonwering met één druk op de knop optrekken of laten zakken.

Simon iO is ook ideaal om subtiele en gepersonaliseerde sfeer te creëren met verlichting.  Schuif uw vinger lichtjes over de touchpad om de juiste lichtintensiteit te bereiken. Combineer verschillende lichtbronnen op verschillende plekken, en vergeet niet spiegels tactisch te positioneren zodat de ruimte groter lijkt.

Praktisch design

Ook de vloerbedekking van een hotel moet stijlvol en praktisch zijn. Kiest u voor knus tapijt of een industriële cementdekvloer? En hoe verwerkt u de benodigde aansluitingen in die vloer? De ronde en vierkante vloerdozen van de Cima 500 serie stellen de installateur in staat de vloerbedekking door te laten vloeien in de deksel. Hoe stijlvol de vloer ook is, hij moet ook grondig en snel schoon te maken zijn. Kies dan voor de IP66 waterdichte vloerdoos, waar een boenmachine moeiteloos en veilig overheen kan rijden.  

Optimale ruimte voor de zakenreiziger

Alle gasten hebben behoefte aan toegankelijke opbergruimte voor hun spullen. Voor kleding is de inloopkast natuurlijk niet meer weg te denken uit de moderne hotelkamer. Zakelijke reizigers hebben daarnaast een ruim bureau en een comfortabele stoel nodig. Voor de verschillende elektrische apparaten van gasten moeten al die plekken voorzien zijn van de juiste aansluitingen.

Wist u dat 32 procent van de Nederlandse hotelgasten klaagt over een tekort aan stopcontacten op de kamer? En trage WiFi is natuurlijk een no-go voor elk modern hotel. Voorbeeld

De Simon 400 serie is bij uitstek ontworpen om alle benodigde aansluitingen te verwerken in het meubilair, zonder ruimte op de tafel in beslag te nemen. Deze werkplekoplossing is niet meer weg te denken uit event spaces, vergaderzalen en de lobby. Maar zakelijke reizigers willen vaak ook een rustige werkplek op de kamer om in alle rust door te werken.

Bedieningscomfort vanuit het nachtkastje

Het belangrijkste onderdeel van de hotelkamer blijft natuurlijk het bed. Een goede matras moet zijn aangepast op verschillende slaaphoudingen. Een king size bed biedt een mooie kans voor een upsell in het luxe segment. Maar daar houdt het natuurlijk niet mee op.

Voor elke gast is het opladen van de mobiele telefoon van groot belang. Zorg dus voor minimaal twee USB aansluitingen per gast. Vergeet namelijk niet de laptop, het fototoestel en andere apparaten.  Als het hotel een eigen iPad aanbiedt voor roomservice, kamerbediening en lokale tips, hebben die natuurlijk een extra aansluiting nodig.

Gasten bedienen vanuit hun bed niet alleen meer het nachtlampje of de TV. Ze willen meestal hun eigen media bekijken of beluisteren. Multimedia aansluitingen waarmee ze hun eigen Netflix of Spotify kunnen bedienen via de hotelkamer zijn dus een grote plus. Door de bediening van de gehele kamer te laten lopen via Simon 100 iO, kan de gast de hotelkamer personaliseren zonder het bed uit te hoeven komen.

Bent u een hotel professional die nieuwe gasten wilt aantrekken en binden met een praktische, comfortabele inrichting met uniek design? Of bent u een architect, adviseur of installateur die zich wilt onderscheiden met unieke projecten in de hotelbranche? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met één van onze adviseurs. Zij kunnen met u meekijken om een hotelkamer te ontwerpen met praktisch en aantrekkelijk design.