Wat is een dimmer? Een dimmer is een lichtregelsysteem dat is geïntegreerd in een mechanisme, ter vervanging van de conventionele schakelaar die normaal wordt gebruikt om de verlichting in en uit te schakelen.

De voordelen die het biedt voor een conventioneel schakelsysteem zijn zeer breed, omdat het energie bespaart, terwijl omgevingen met verlichting worden gecreëerd en de niveaus te allen tijde worden aangepast aan wat nodig is. We zullen in detail analyseren wat een dimmer is en waarvoor het wordt gebruikt.

Voordelen van het regelen van verlichting

Conventionele verlichtingssystemen zijn gebaseerd op het gebruik van schakelaars die een alles-niets ontsteking mogelijk maken, dus de mogelijkheden om de verlichting aan te passen aan het op dit moment vereiste niveau zijn nihil. Vaak vragen we ons af wat een dimmer is en wat het belangrijkste gebruik is: dimmers zijn een systeem om de verlichting te allen tijde aan te passen aan de werkelijke behoeften van elke kamer, wat twee fundamentele voordelen mogelijk maakt:

  • Aan de ene kant, genereer comfort en creëer een omgeving die te allen tijde geschikt is, waardoor verlichting in elke omgeving (kantoor, winkel of woning) zich op elk moment aan de werkelijke activiteit kan aanpassen.
  • Ten tweede is het belangrijkste operationele voordeel de besparing van energie afkomstig van de regeling van het licht, omdat we met behulp van lichtregeling de niveaus aanpassen aan de eisen van het moment en aan het bestaan ​​van natuurlijke lichtbronnen.

Download de Simon 100-catalogus

In het geval van uw huis bijvoorbeeld, zal de sfeer in de woonkamer heel anders zijn met een zwak licht voor het diner, dan een maximaal verlichtingsniveau voor leesactiviteiten. Allemaal met de functionaliteit en eenvoud van het kunnen regelen vanaf een eenvoudig apparaat.

Aanraakregelaar voor videodemonstratie met witte afwerking met houten basis uit de Simon 82 Detail-collectie.

Regelsystemen Soorten dimmers

Er zijn veel soorten dimmers, afhankelijk van de technologie die ze gebruiken om verlichting te regelen, met het grote voordeel dat ze kunnen worden aangepast voor gebruik met elk regelsysteem, van conventionele verlichtingssystemen tot LED-verlichting, met de daaruit voortvloeiende extra energiebesparingen en maximaal lichtcomfort.

De belangrijkste regelsystemen zijn :

  • 2 of 3 draads fasensnijden
  • PWM-type regeling, voor LED-strips
  • 1-10V
  • Dali

Simon-oplossingen voor dimmers

Simon heeft dimmeroplossingen in vrijwel alle series, maar ze vallen vooral op vanwege hun esthetische afwerking , bruikbaarheid en prestaties, de  collecties Simon 27 , Simon 82 Detail en Simon 100 .

Wat is een dimmer?

Figuur 1. Met lichtregelsystemen kunt u scènes met licht creëren in uw woonkamer of slaapkamer

Simon-serie

De bijgevoegde tabel geeft een samenvatting van alle voordelen en typen regelgeving voor elk van de Simon-series.

wat is een dimmer

Download de Simon 100-catalogus

De ideale oplossing om de verlichting in uw huis te regelen: Simon 100

De Simon 100- collectie onderscheidt zich vooral omdat, naast al deze voordelen op het gebied van energiebesparing, het een unieke oplossing biedt in termen van bruikbaarheid en esthetische integratie, door het gebruik van een aanraaktoets die het gebruik ervan vergemakkelijkt.

De Simon 100 verstelbare schakelaars voor de regeling van het verlichtingsniveau vormen een van de belangrijkste mechanismen die in het Simon iO-netwerk kunnen worden opgenomen om de functies uit te breiden. Deze dimbare schakelaars kunnen ook worden bediend met behulp van de mobiele app Simon 100 iO waarmee u energie kunt besparen terwijl u unieke oplossingen configureert door de verlichting aan te passen en sensaties te creëren.