Vloerdoos IP66 | WATERDICHT

Vloerdoos IP66 Stof- en waterbestendig

Vloerdozen in drukbezochte ruimtes moeten extra bestendig zijn. Deze vloerdoos IP66 is dit. De vloerdozen worden blootgesteld aan water, stof en gewicht. De IP66 vloerdoos isoleert de aansluitingen voor elektriciteit, voice, data of multimedia volledig tegen schokken en externe stoffen. Deze vloerdoos (IP66)van Simon is bestand tegen alle weersomstandigheden. Hij kan geheel vlak worden afgewerkt in elke vloer. De snelle en veilige montage bespaart u bovendien tijd en geld.

VEILIG VOLGENS DE STRENGSTE NORMEN

De afgesloten vloerdoos heeft een IP66 beschermingsgraad volgens de internationaal gangbare IEC norm. Dat betekent dat de vloerdoos volledige bescherming biedt tegen stof. Daarnaast is deze aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Dit is de hoogste score die de IEC een product kan geven.

Daarnaast is de vloerdoos bestand tegen een waterstraal van 1 kg/cm2 in elke richting. Dat betekent dat u er een brandweerspuit op kunt gebruiken. Die waterbestendigheid is onmisbaar voor buiten, maar ook voor de schoonmaak binnen. Een boenmachine kan gerust over de gesloten vloerdoos heen rijden. Ook dat bespaart u tijd en dus kosten.

Wilt u weten hoe u kunt besparen met de IP66 vloerdoos? Vraag een gesprek op locatie aan met onze adviseurs.

ROBUUST

Geschikt voor zware belasting

GESCHIKT VOOR ZWARE BELASTING

De IP66 vloerdoos beschermt uw aansluitingen daarnaast tegen beschadigingen door gebruikers en objecten. Aangesloten kan de deksel het gewicht van een persoon dragen (100 kg) dragen.  Afgesloten kan deze een maximum gewicht dragen van maar liefst 1.000 kg. Hierdoor kunt u gerust meubels of machines op de vloerdoos plaatsen wanneer deze niet in gebruik is. Het is een duurzaam product geschikt voor veelvuldig gebruik.

VEELZIJDIG

Stroom, data, voice of multimedia in één behuizing

Met de IP66 vloerdoos heeft u één behuizing die geschikt is voor een uitgebreid assortiment inbouwcomponenten. Elke vloerdoos bevat een wandcontactdoos en een RJ45-aansluiting naar keuze. Of deze kan leeg worden geleverd, geschikt voor deze componenten. Maar denk ook aan de mogelijkheden van voice en multimedia verbindingen. U kunt kiezen uit het gehele Simon K45-assortiment.

Laat ons weten welke aansluitingen u nodig heeft

SNEL & SECUUR

Montage in één klik

De IP66 vloerdoos is ontworpen voor een snelle installatie. De inbouwcomponenten kunnen met één klik worden gemonteerd in de behuizing, zonder accessoires of gereedschap. De per stuk geleverde vloerdozen kunnen met een speciale klip worden gecombineerd. Het product wordt voorzien van beschermfolie en een houten deksel om te voorkomen dat het tijdens de installatie vuil wordt of beschadigd raakt. De installatie wordt afgerond door het plaatsen van een afvoerbuis om mogelijke condensatie binnenin af te voeren. Zo kunt u snel en veilig werken.

Praktisch & veilig

Innovatief open- en sluitsysteem

Dankzij het ontwerp van de deksel is de IP66 vloerdoos praktisch en veilig in gebruik. De versterkte deksel beschermt tegen zijdelingse stoten. De open vloerdoos heeft dan ook een impactbeschermingsgraad van maar liefst IK08. Dit betekent dat het een impact van 5 joules kan weerstaan.

Het scharnier verhindert dat de vloerdoos onbedoeld open blijft staan en minimaliseert struikelgevaar. En het blokkeersysteem voorkomt dat de deksel ongewild dichtvalt of op de aangesloten kabel drukt. De gebruikers hoeven niet naar de vloerdoos om te kijken, want wij hebben aan hun veiligheid gedacht..

Handmatig of beveiligd

Een vloerdoos voor elke omgeving

Zelfs voor het afsluiten van de deksel kunt u kiezen uit twee opties. De handmatige sluiting maakt het eenvoudig voor elke gebruiker om de vloerdoos te openen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de toegang te beperken met een beveiligde sluiting. Deze kan alleen worden geopend met een door u beheerde inbussleutel. Dit is ideaal om gebruik van de vloerdoos in drukke, openbare ruimtes te beperken.

CEMENTDEKVLOER OF VERHOOGDE VLOER

Geschikt voor elke ondergrond

De waterdichte IP66 vloerdoos kan vlak worden ingebouwd in alle soorten vloeren, binnen- en buitenshuis. Kies uit een variant voor een cementdekvloer of een verhoogde vloer. Deze laatste is ook geschikt voor houten vlonders en parket. De afgeschuinde inbouwkuip fixeert de vloerdoos en verbergt eventuele installatie-afwijkingen. Bevestigingsklemmen zorgen voor een stevige verankering van de doos. Daarnaast is het mogelijk om individuele inbouwkuipen samen te voegen voor meerdere aansluitingen.

IP66 Waterdichte vloerdoos

SNEL & SECUUR

Pakket vanaf 96,33 Excl. btw

Bestel

Case study / Toepassing / In de praktijk

Waterdichte vloerdozen in de Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam heeft waterdichte IP66 vloerdozen laten plaatsen in het hart van haar nieuwe onderwijsgebouw aan de Kralingse Zoom. Door het gehele, ruime atrium worden zo verschillende studieplekken voorzien van stroom en data. Met deze flexibele leer-, werk- en interactie-zones is het gebouw klaar voor Het Nieuwe Studeren.

Bij de keuze voor de vloerdozen van BI Select en Simon is gedacht aan alle gebruikers. De studenten kunnen altijd bij stroom en internet uit de vloerdozen met een handmatige sluiting. De conciërges kunnen op hun beurt eenvoudig de toegang beheren tot vloerdozen met een beveiligde sluiting.

De schoonmakers kunnen snel en grondig te werk gaan in het atrium. Met boenmachines kunnen zij zonder problemen over de IP66 vloerdoos heen rijden, dankzij de waterbestendige beschermingsgraad en de stevige behuizing. Ook de installatie verliep netjes en voorspoedig dankzij de bijgeleverde, speciale klip. Zo is het mogelijk om meerdere vloerdozen snel te combineren.  

Wilt u meer weten over de mogelijke toepassingen van de IP66 vloerdoos? Vraag het ons via telefoon of e-mail

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Het kan zijn dat u ondanks de informatie op deze website nog vragen heeft of dat u meer informatie wilt. Aarzel dan niet contact op te nemen met een medewerker van het BI Select om nadere uitleg te vragen.

Contact